Weird sounds when starting. - Honda Crosstour Forums
     Honda Crosstour Forums
Auto Insurance

Go Back   Honda Crosstour Forums > Honda CrossTour Forums > Engine Discussion

CrossTourOwnersClub.com is the premier Honda Crosstour Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 12-10-2019, 01:16 PM   #1
Kenzi
Junior Member
 
Kenzi's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 13
Default Weird sounds when starting.

Hi everyone, my 2014 CT is making weird sounds when starting the engine and it do not starts , any thoughts on what can it be ?

Also the airbag light just went on, sometimes it turns off but then turns back on, and so .
Kenzi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-12-2019, 09:37 AM   #2
2013ct
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: OHIO
Posts: 28
Default

If it's making a grinding noise it could be the starter.
I think there is a recall on airbag sensor.
2013ct is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 08:19 PM   #3
Kenzi
Junior Member
 
Kenzi's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by 2013ct View Post
If it's making a grinding noise it could be the starter.
I think there is a recall on airbag sensor.
Thanks for your reply , I will take the car to the shop next Monday since it is under warranty.
Hope they can fix it quickly.
Kenzi is offline   Reply With Quote
 
Old 12-28-2019, 12:40 AM   #4
tmoshi
Junior Member
 
tmoshi's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default

Hey, what did the dealer say it was? I have 15 CT took in four the same thing, the index flywheel, replaced starter all of which i paid out if pocket, as soon as i got home same thing happened again, grinding when i started it
tmoshi is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2020, 09:50 AM   #5
Kenzi
Junior Member
 
Kenzi's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by tmoshi View Post
Hey, what did the dealer say it was? I have 15 CT took in four the same thing, the index flywheel, replaced starter all of which i paid out if pocket, as soon as i got home same thing happened again, grinding when i started it
Bro,unfortunately I got it back from the dealer and they said it was fixed ...but same problem is happening ,grinding noise some times.

It doesn't happen all the time but it can happen like a minimum of once a day.

This coming week I'll get my CT to them again and claim about it since the CT still under warranty.
Kenzi is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2020, 12:23 PM   #6
dmatos
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 7
Default

My 2015 makes a noise that sounds like the wheels turning without moving, not quite grinding, when I first start it in the garage. I was thinking I'm turning the wheels just after shutting the car down but before the wheels turn and maybe it recenters the wheels when I start it?


I really don't know, any ideas?
dmatos is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2020, 03:10 PM   #7
jbosee
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Default Engine Start Issue

Honda specifically issued a Service Bulletin, number: 16-002, on February 5, 2016 (03001 Version 1) entitled "Starter Grinds or Spins at Startup" for all 201315 Crosstour V6 with A/T only. The symptom is that the starter grinds or spins at startup. Possible causes: The clearance between the starter motor gear and the torque converter ring gear is not optimal. Corrective action: Replace the starter and rotate the torque converter clockwise one bolt-hole. WARRANTY CLAIM INFORMATION: The normal warranty applies.

Good luck trying to get your dealer to comply.
jbosee is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2020, 07:30 AM   #8
dmatos
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 7
Default

Thanks for the info. Mine is a 4 cyl, but I'll have them check into it next time I have it in.



Quote:
Originally Posted by jbosee View Post
Honda specifically issued a Service Bulletin, number: 16-002, on February 5, 2016 (03001 Version 1) entitled "Starter Grinds or Spins at Startup" for all 201315 Crosstour V6 with A/T only. The symptom is that the starter grinds or spins at startup. Possible causes: The clearance between the starter motor gear and the torque converter ring gear is not optimal. Corrective action: Replace the starter and rotate the torque converter clockwise one bolt-hole. WARRANTY CLAIM INFORMATION: The normal warranty applies.

Good luck trying to get your dealer to comply.
dmatos is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2020, 07:41 PM   #9
Kenzi
Junior Member
 
Kenzi's Avatar
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 13
Default

Hey folks here is a link where some guys had same problem : https://youtu.be/QTQsTf3gIqw

I went to Honda Dealer here in my country ( Costa Rica). The mechanic guy said the starter is defective and they will repair it .
I'm just waiting for them to finish the job .
I'll keep you posted on what's going on with my CT.
Kenzi is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 09:03 PM   #10
L8Apex
Senior Member
 
L8Apex's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: St. Charles, IL
Posts: 366
Default

I have an intermittent grind after start problem on my 2015 EX (2.4L K24Y motor). I'm well out of warranty. It's either a week return spring or overly tight tolerance between the starter gear and the flywheel. I'll wait until the starter is broken and then make a repair.
L8Apex is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 04:19 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.