Busted blower fan after 52,000 kms - Honda Crosstour Forums
     Honda Crosstour Forums
Auto Insurance

Go Back   Honda Crosstour Forums > Honda CrossTour Forums > Crosstour General Discussion

CrossTourOwnersClub.com is the premier Honda Crosstour Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 01-06-2013, 01:39 PM   #1
JubileeJack
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 92
Default Busted blower fan after 52,000 kms

My blower fan is already acting up...sound like a diesel engine, just listen to the vid. I removed the glove box and the cabin air filter so you get a better sense of it. I am livid , Can 't believe a part so silly can go after 52,000 kms on a 2010 CT, JubileeJack is unimpressed Honda.

Vehicle is under warranty as it hasn 't been 3 yrs yet or 60,000 kms but my stealership already warned me that if they find anything in there (i.e., rock) it will not be covered. When I heard them say this, I immediately asked how a "rock" would get in there?....there was no comeback to my query but they already appear on the defensive.

Will keep the forum posted in case this happens to anyone else but i suspect the Honda tech will claim the noise not being bad, or similar, which will result in Jacky here replacing the fan himself and swearing off Honda for another 10+ years.

Video w/ sound of the blower fan acting up:
http://img59.imageshack.us/img59/867...scodozewao.mp4
JubileeJack is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-06-2013, 02:38 PM   #2
chefmark
Super Moderator
 
chefmark's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 654
Default

I agree, it sound like a blower fan. Have you check to see if any TSB are out there about the fan motor?
chefmark is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 10:28 AM   #3
JubileeJack
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 92
Default

All got covered under warranty, Honda acknowledged it was a blower fan.
JubileeJack is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2013, 02:09 PM   #4
DraEagWol
Senior Member
 
DraEagWol's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Anderson, IN.
Posts: 237
Default

Glad they covered it for you!
__________________
2010 CT Ex-L 4WD, w/o Navi, Polished Metal-Metalic, Black interior. Build Date: 11/09
~Ex Nihilo Nihil Fit~
DraEagWol is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2013, 07:03 PM   #5
PAUL1910
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: NH
Posts: 35
Default

Mine was replaced after250 miles. And it was not even the problem had a noise like a leave stuck in the vent when I was in the floor position no other position but that was what they diagnosed now prior to going back to dealer I pulled the motor to check for a leave nothing in there motor was operating fine so they replace motor still making sound was told it was a piece of plastic what ever noise gone now they think the consumers are idiots I knew it wasn't the fan so I got a free tank of fuel for my troubles and a car to use while it was being fixed
PAUL1910 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2013, 10:51 AM   #6
ArtH
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: On a hill overlooking the Grays River Valley and Columbia River in SW Washington State
Posts: 34
Default

Thanks for posting your problem. Mine is acting up as well at certain speed levels, so I might see if Honda will fix. It's almost as loud as your video, but only at a certain speed, not all speeds. Funny how problems not normally part of Honda are showing up in this car.
ArtH is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 06:42 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.